Prea mic pentru un personaj atât de mare. Ce a dispărut din CV-ul lui Virgil Baciu?
Articol de ARGESFOCUS – Publicat marți, 01 decembrie 2020
De când și-a anunțat candidatura la Camera Deputaților, lui Virgil Baciu gura nu-i mai tace, iar mâna i s-a încleștat pe tastatura telefonului de pe care lansează în eter, via Facebook, reflecții pe teme de actualitate, de la amenzile de circulație la sănătate și de la produsele tradiționale la sistemul de învățământ.
Curioși să vedem care este sursa potopului de inteligență care se revarsă din paginile de Facebook ale lui Virgil Baciu, am luat la puricat CV-ul candidatului independent la Camera Deputaților. Ne pare rău să vă dezamăgim, însă mare brânză n-am găsit, chiar dacă omul se trage dintr-o zonă în care creșterea oilor se află la loc de cinste.
Sigur, nu interesează pe nimeni ca CV-ul lui Baciu să fie completat după toate rigorile Europass sau să fie cât un caiet de sarcini pentru o licitație de asfaltare trucată, însă parcă e prea puțin să afli că distinsul politician "a învățat la Colegiul Național Spiru Haret din București", "a studiat la Universitatea din Pitești" și este "general manager" la o firmă de acoperișuri. WTF, doar atât? A mai fost, oare, plecat de pe planetă?
În atare condiții, am pus mâna pe telefon și, vorba lui Ianțu, am sunat un prieten, ca să mai punem câteva piese în puzzle-ul academic și profesional al lui Virgil Baciu.
Ce avem noi aici?
Vă spuneam că în CV-ul lui Virgil Baciu scrie că a învățat la Colegiul Național Spiru Haret. Așa o fi, însă trebuie adăugat că fostul primar de Corbi a făcut prima treaptă de liceu la Domnești, după care s-a înscris la școala profesională de pe lângă Liceul Industrial Colibași. Ulterior s-a angajat la Uzina Dacia, secția de caroserie, acolo unde a stat doi ani. Prin intermediul unei rude a plecat la București și s-a angajat la Oficiul Economic Central "Carpați" (OECC), o instituție care a funcționat ca stat în stat, în perioada comunistă.
Ca să vă faceți o idee, OECC era pricipalul furnizor de valută și gestiona palate, vile, hoteluri în toate județele țării. Cele mai cunoscute se aflau în București (Hotelul București), în stațiunile de pe litoralul Mării Negre (Neptun, Olimp, Mamaia, Eforie Sud, Eforie Nord), în Delta Dunării, în localitatea Snagov, în stațiunile montane (Olănești, Poiana Brașov).
Ca să rezoneze cu funcția pe care o ocupa la OECC, Baciu a fost trimis la "specializare" la Academia "Ștefan Gheorghiu", denumită și Școala Superioară de Partid.
După 1989, când s-a stricat căruța, iar OECC a rămas fără obiectul muncii, Virgil Baciu s-a orientat către mediul privat, înființând o firmă de acoperișuri care, probabil, și prin prisma relațiilor pe care le-a cultivat cât timp a fost angajat la Gospodăria de partid, a "prins" lucrări de anvergură inclusiv la nivel național. Despre toate acestea vom vorbi și cu alte ocazii.










